.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

5 KHASIAT DAN KEBAIKAN KULIT DAN BUAH OREN

Buah oren adalah buat yang sangat kaya dengan vitamin C. Buah oren juga diketahui sebagai salah satu buah-buahan kegemaran. Selain rasa yang enak, sedap di makan, dengan rasa masam manisnya mengikut kategori dan jenis buat limau , sebenarnya terdapat  beberapa khasiat dan kebaikan untuk buah dan juga kulit buah oren. Tips penggunaan kulit buat oren ini sesuai untuk semua yang ingin mengapatkan kulit yang cantik, rumah yang bersih dan beberapa manfaat lain seperti di bawah.


Pengelupasan badan
Makan buah oren bagi mendapatkan bekalan vitamin C.Jika anda ingin kulit anda menjadi ringan, licin dan gebu, semua yang anda perlu lakukan adalah meletakkan kulit jeruk dalam kain kasa dan menggunakannya sebagai span semasa mandi. 

Menghilangkan serangga
Letakkan kulit limau di tempat-tempat di mana anda rasa tak selesa dengan kehadiran serangga. Nyamuk, semut dan rama-rama tidak tahan beberapa elemen yang terdapat dalam kulit limau.Jadi jangan buang , gunakan sebaik mungkin kulit limau ini.

Menghilangkan bau busuk kasut 
Letakkan kulit limau dalam beg kain dan ikat beg itu dan letakkan di dalam kasut yang berbau busuk . Kulit limau akan akan menyerap bau yang kurang senang dari kasut.

Untuk pembersihan
Letakkan kulit limau dalam balang kaca dan tuangkan sedikit cuka putih di atasnya. Pastikan balang di dalam peti sejuk selama beberapa minggu dan pastikan  dikacau sekali-sekala. Selepas itu, pindahkan ke dalam botol yang boleh dijadikan spray. Gunakan campuran ini untuk membersihkan tingkap dan lantai.

Kesan air
Gunakan kulit limau sebagai agen mewangi kan air dari paip. Air tadahan akan berbau wangi kulit limau.


Tips di atas sangat berguna dan mudah untuk dilakukan. Bagaimana dengan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri dari dalam. Untuk melaksanakannya setiap kali mandi sebagai span tidak begitu mudah kerana hasil hanya terserlah jika dilakukan dengan konsisten. Bagaimana jika anda tidak mempunyai begitu banyak masa terluang? Jika anda tidak mempunyai banyak masa atau kesuntukan masa , anda mempunyai pilihan untuk kekal sihat bukan sahaja cantik pada kulit malahan merangkumi kesihatan dalaman dengan mengamalkan pengambilan vitamin C iaitu produk terbaik dalam rangkaiannya. Shaklee sentiasa memberikan pilihan untuk  kekal sihat secara semulajadi. Caranya dengan mengamalkan pengambilan vitamin C secara konsisten. 


Sustained Release Vita-C Plus TM
180 tablet (3 BULAN)
 Shaklee cara dapatkan kulit cantik tanpa cela flawless
Sustained Released Vita C (500mg)

Sustained Released Vita C berfungsi untuk:
· Antioksidan yang tinggi
· Membantu dalam pembentukan kolagen
· Melindungi sel dan menyokong struktur kulit dari kerosakan akibat sinaran-UV 


Keistimewaan Vita C Shaklee adalah , dengan pengambilan satu biji Vitamin C, ianya mampu bertahan (sustained release) selama 5 jam kerana ianya di larutkan lapisan demi lapisan , sehingga 5 lapisan dan bertahan selama 5 jam. Pada setiap jam bersamaan dengan memakan sebiji 1 1/2 biji buah oren.
Perbezaan utama antara Shaklee Sustained Release Vita C Plus dengan vitamin C lain di pasaran adalah :

Vitamin C Shaklee ini juga mengandungi bahan 100% semulajadi .Fakta- fakta Lain Berkaitan Vitamin C
1. Haiwan seperti arnab mampu menghasilkan Vitamin C mereka sendiri kira-kira 18,000 mg (18 g) sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C. Maka, sumber Vitamin C hanyalah melalui pemakanan.2. Vitamin C adalah vitamin larut air. Maka, ia akan hilang secara berterusan dari tubuh kita.3. Oleh itu, kita perlu mengambil vitamin C setiap hari. Oleh kerana ia larut air, makan overdose vitamin C tidak perlu dikhuatiri, lantas ia tidak memberikan kesan toksik.


4. Setiap hidangan buah-buaham membekalkan kira-kira 45 - 60 mg Vitamin C.

5. Kandungan Vitamin C paling tinggi ketika buah masak dengan ranum, dan Vitamin C boleh hilang apabila terdedah kepada kepanasan.

Untuk belian secara online , sila tekan butan [Beli Sekarang]

Sustained Release Vita C 


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee, anda boleh terus hubungi Norzi kerana Norzi adalah wakil pengedar sah anda. COD bagi kawasan Putra Perdana , Puchong.
Sebarang pertanyaan / pendaftaran ahli / pembelian , sila hubungi :


Norzi (ID 1175673)
FB: Norzi 
No Tel: 019 3177872
Email: norzibeautilicioushouse@gmail.com


Atau anda boleh simpan business kad di bawah: Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi Norzi di talian berikut: 019 3177872Alfalfa is a storehouse of 
Live Healthier with Shaklee ProductsNo comments:

Post a Comment

SHARE IT