SPONSORED ADVERTISEMENT

MANJAKANI

THANK YOU MY LOYAL FOLLOWERS

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

MY FOLLOWERS

Get your cookies

ADVERTORIAL

Thursday, August 21, 2014

NBH0208 AWLIYA JUBAH DRESS (MATERNITY FRIENDLY)

Material : high quality lycra

(soft, smooth and stretchable)

Free size,(one size only) able to fit  S, M and small L only
measurements
shoulder 14-15.5 inch
bust 34-40 inch
hip 55 inch
length 55inch
Normal Price : RM78
Member Price: RM75

Postage RM7 for Peninsular Malaysia
Rm10 for Sabah Sarawak

black



pink




gray




red

Wednesday, August 20, 2014

NBH0230 DARINA FULLSET



Material                : High quality  cotton (top)  + button skirt (lycra)
Size                     : Free size,(one size only) able to fit S~M
Measurements    : Shoulder from 14~15 inch
                              Bust 37inch to 39 inch
                              Blouse Length 37inch
                              Skirt Length 42inch (free size fits from S to XL)

Normal Price :  RM90
Member Price: RM85(Ingin mendaftar ahli? KLIK SINI )
 Postage 
Freepostg Peninsular Malaysia
Add RM3 for Sabah Sarawak





Design A




Design B




Design C

Tuesday, August 19, 2014

NBH0200 ARANI BLOUSE (NURSING FRIENDLY)

Material                : High quality  cotton
Size                     : Free size,(one size only) able to fit M,L, 
Measurements    : Shoulder from 14~15 inch
                               Bust 37inch to 39 inch
                               Length 37inch


Normal Price :  RM59
Member Price: RM55

 Postage 
RM6 for Peninsular Malaysia
RM9 for Sabah Sarawak



DESIGN A
sold out ~thank you





DESIGN B
sold out ~thank you









DESIGN C






DESIGN D

NBH0196 AIMUNI JUBAH PEPLUM (RM55 SHJ) (NURSING FRIENDLY)


Material : highquality LYCRA(soft, smooth and stretchable)
Free size, means one size only but it is able to best fit from size S , M, L


Measurements
shoulder : 14-15.5 inch
bust : 34-40 inch
sleeve : 24 inch
waist 24-36 inch
length 55 inch

Jubah Style (one piece ) 


Normal Price : RM85
Member Price: RM80

NOW

Normal Price : RM55
Member Price: RM50

Borong or wholesale  RM40 Only (min 10pcs) 
Postage
RM7 for Peninsular Malaysia
RM10 for Sabah Sarawak




Nursing : Add RM10 for hidden zip 
Transportation cost : RM5 (to send and collect to tailor)






Black




Red



Soft Peach




Purple
All sold out ~thank you





Royal blue

All sold out ~thank you




Monday, August 18, 2014

NBH0219 BASYIRAH DRESS (NURSING FRIENDLY)

Material : Top-High quality lycra , Bottom -chiffon
Size : Free size , fits from S to L
Mesurements:
Shoulder 14~15inch
Bust 36~40 inch
Length 55inch



Normal Price : RM120
Member Price : RM115 
 (Ingin mendaftar ahli? KLIK SINI )
Free Postage Peninsular Malaysia
Add RM3 for Sabah Sarawak




Nursing / Menyusu : Need to add RM10 for Hidden zip (zip sorok)
Transportation cost: RM5 - send and collect from tailor

Black






Red
All sold out~thank you





 

NBH0212 AZEERA FULLSET (NURSING FRIENDLY)

Material              : high quality lycra
Fishtail fullset
Able to fit S,M, L (Refer measurements)
Measurements  :
Shoulder from 14~15.5nch
Bust 36inch ~40inch

     
Normal Price :  RM85
Member Price: RM80 (Ingin mendaftar ahli? KLIK SINI )
Free Postage for Peninsular Malaysia
Add RM3 for Sabah Sarawak

Nursing : please add RM10 for hidden zip
Transportation cost : RM5 (to send and collect from tailor)


Color Code A
All sold out-thank you






Color Code b


Sunday, August 17, 2014

IKLAN CPUV NUFFNANG ( Xperia Z2 Launch dan IKEA - SISAN)

Assalamualaikum...selamat pagi.Pagi ni Norzi semak Nuffnang. Terima kasih Nuffnang , iklan CPUV baru bertambah ... Untuk Xperia Z2 Launch ni dah ada sejak 31 Julai 2014..  Ni terbaru ada IKEA SISAN. Norzi dapat di kedua-dua blog Norzi , iaitu Norzi Beautilicious House dan Norzi Foodilicious House. Kedua-dua ni bermula pada 14 Ogos 2014. So , kalau nampak iklan ni, kawan-kawan boleh tolong klik , klik ya, boleh dapat info terkini berkenaan Xperia dan Ikea-Sisan ni.




CPUV (Cost-per-Unique-Visit) Campaigns

Terima kasih sekali lagi . 
Salam ceria;
~Norzi


Saturday, August 16, 2014

KISAH TELADAN (KISAH DARI AL-AZHAR, KAHERAH)

~ Secebis Kisah Dari Al-Azhar, Kaherah ~

Seorang guru yang separuh umur berjalan-jalan santai bersama seorang remaja, salah seorang di antara murid-muridnya di sebuah taman.
Di sela-sela waktu terdengar ketawa kecil anak remaja tersebut..
Mereka kelihatan sebagai kawan yg sangat akrab walaupun dgn perbezaan usia yg sangat zahir. 

Inilah keistimewaan seorang murabbi yg ikhlas.

Sedang berjalan, mereka terlihat sepasang kasut yang sudah usang dan hampir reput bersama beberapa barangan peribadi tukang kebun yg usang.
Remaja itu melihat gurunya sambil mengusul:
"Bagaimana kalau kita usik tukang kebun ini dengan sembunyikan kasutnya, kemudian kita berlindung di belakang rimbun? Dia datang, pasti terkejut.. Jom kita tengok bagaimana dia terkejut dan cemas! He he”




Guru yang alim dan bijak itu menjawab:
"Anakku, tidak elok kita berseronok dengan mempermainkan orang, apatah lagi pada orang yg susah. Kamu kan seorang yang senang, dan kamu boleh sahaja menambah kebahagiaan untuk orang tu? Sekarang saya cadangkan kamu masukkan beberapa keping duit kertas ke dalam kasutnya, kemudian saksikan bagaimana respon tukang kebun tu?"
Pemuda itu terpegun dengan usulan gurunya, bersetuju dan segera berjalan utk memasukkan wang ke dalam kasut tersebut.
Kemudian mereka bersembunyi di belakang rimbunan pepohon..
Selang beberapa waktu, datanglah seorang lelaki dalam lingkungan 40 an, bajunya basah dgn peluh, sambil mengibas-ngibaskan kotoran dari pakaiannya. Dia berjalan menuju tempat barangan yang tinggalkan.
Beliau memasukkan kakinya ke dalam kasut, merasai sesuatu di dalamnya. Dia cuba keluarkan, bila dilihatnya benda asing itu adalah wang kertas, mukanya berubah, dia terpegun.

Ada beberapa keping dalamnya!!

Dia memeriksa sebelah lagi, mukanya hampir2 pucat melihat wang yg lebih banyak!!!
Dia menatap wang itu berulang-ulang, seolah-olah tidak percaya dengan matanya.
Dia melihat ke segala penjuru, seolah-olah mencari orang disekitarnya.. mungkin nak bertanyakan sesuatu..
Beliau mendapati dirinya kesaorangan!!
Dengan

segera ia memasukkan wang itu ke dalam sakunya dan terus berlutut sambil melihat ke langit dan menangis. Dia berteriak dengan suara tinggi, seolah-olah berbicara dengan Allah Ar Razzaq (Pemberi Rezeki)


“Aku bersyukur kepada-Mu, Ya Allah, Tuhanku.
Wahai Yang Maha Tahu, isteriku sakit dan anak-anakku kelaparan. Mereka belum menjamah apa2 pun hari ini.
Engkau telah menyelamatkanku, anak-anak dan isteri dari kecelakaan ini ya Allah".

Dia terus menangis dalam waktu cukup lama sambil memandang ke

langit sebagai ungkapan rasa syukurnya atas kurnia dari
Allah Yang Maha Pemurah.

Murid tadi, sangat terharu dengan apa yang dilihat. Air matanya meleleh tanpa dapat dibendung.
Guru yang bijak terus bersuara:
“Bukankah sekarang kamu rasa lebih bahagia

dari mengusik orang lain dan lucu melihat orang yg kehilangan barangan?”

Pemuda itu segera menjawab,
“Harini aku mendapat pelajaran yang tidak akan mungkin aku lupakan seumur hidupku. Sekarang aku baru faham makna kalimah yang dulu belum aku fahami sepanjang hidupku:
“Ketika kamu memberi, kamu akan mendapatkan kebahagiaan yang lebih banyak dari pada kamu mengambil”.
Gurunya melanjutkan
"Sekarang ketahuilah bahawa pemberian itu bermacam-macam:
• Memaafkan kesalahan orang di saat kita mampu membalas

dendam, adalah suatu pemberian.

• Mendo’akan teman dan saudaramu di belakangnya (tanpa pengetahuannya) adalah suatu pemberian.
• Berusaha utk berbaik sangka dan menghilangkan sangka buruk darinya juga satu pemberian.
• Menahan diri dari membicarakan aib saudaramu di belakangnya, adalah satu pemberian lagi.
*Ini semua adalah pemberian dari Allah, supaya kesempatan memberi tidak hanya dibuat oleh orang-orang berada sahaja.

Sumber Kisah Teladan : Di perolehi dari Rakan melalui applikasi whatsapp.

Friday, August 15, 2014

TESTIMONI PELANGGAN NBH0209 ABIRAH CHIFFON JUBAH (MATERNITY FRIENDLY)


Salam Aidilfitri ... 

Sempena Aidilfitri ini, Norzi berterima kasih kepada pelanggan yang sudi share gambar Aidilfitri gambar hari raya mereka dengan menggayakan jubah maternity friendly dari Norzi Beautilicios House . Jubah code NBH0209 Abirah Chiffon Jubah. Terima kasih tidak terhingga. Salam aidilfitri , Maaf zahir dan batin, dan salam ceria dari  #norzibeautilicioushouse








TESTIMONI PELANGGAN NBH0159 AINI DRESS (MATERNITY FRIENDLY)

Salam Aidilfitri... 

Sempena Aidilfitri ini, Norzi berterima kasih kepada pelanggan yang sudi share gambar Aidilfitri dengan dress code NBH0159 AINI DRESS (MATERNITY FRIENDLY). Salam aidilfitri , Maaf zahir dan batin, dan salam ceria dari  #norzibeautilicioushouse











KHASIAT DAN KEBAIKAN MANJAKANI ASLI

WORK FROM HOME