.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

TIP : PETUA RAWAT PERANAKAN JATUHAssalamualaikum dan salam sejahtera, Friends, mommies, ladies, Norzi terbaca tentang rawatan yang sangat-sangat diperlukan oleh kaum hawa. Jom kita ambil tahu dan buat terbaik untuk diri kita. Boleh baca artikel di bawah tentang kebaikan jamu-jamu terutamanya manjakani.

Kepada yang ingin mendapatkan / membuat belian / order manjakani , sila klik untuk ke entry manjakani di SINI
Petua Rawat Peranakan Jatuh

Oleh:Imah Mingguan WanitaPeranakan jatuh boleh terjadi kepada wanita selepas bersalin yang tidak mengikut pantang larang terutamanya apabila membuat kerja yang agak berat semasa dalam pantang. Untuk merawatnya, hendaklah kecutkan rahim dengan meminum ramuan berikut:

Air rebusan dengan bahan-bahan seperti kayu sepang, kayu kederang, kulit kayu serapat, manjakani, pati kunyit dan air perahan daun inai perlu disediakan dan di minum. 

Apabila peranakan sudah kecut, bolehlah diurut dan disengkak untuk memasukkannya kembali. Wanita yang jatuh peranakan mesti berpantang seperti wanita selepas bersalin. 

Sentiasa mendisplinkan diri sepanjang tempoh merawat peranakan jatuh ini. Amatlah penting untuk mengikut segala prosedur mahupun larangan yang dimaklumkan kepada anda. Insya-Allah masalah ini akan selesai dan tidak memberi kesan besar dalam hidup anda lagi. Berusaha, berdoa dan bertawakal adalah kunci segala kejayaan.


No comments:

Post a Comment

SHARE IT