.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

KEPENTINGAN PROTEIN DI DALAM BADAN MANUSIA

Shaklee ESP Review , Shaklee ESP Price , Shaklee ESP harga, shaklee ESP cara minum ,

Shaklee ESP harga ahli
Badan seseorang individu sangat memerlukan protein untuk membaiki dan mengekalkan kesihatan diri. Struktur asas protein adalah berasal daripada rantaian asid amino. Setiap sel di dalam badan manusia pula mengandungi protein seperti kulit, otot, organ, dan kelenjar. Protein juga terdapat dalam semua cecair badan, kecuali hempedu dan air kencing.
Penggunaan protein membantu membantu menghindari rasa lapar dan meningkatkan tenaga
Protein merupakan sumber yang penting untuk pertumbuhan dan pembangunan semasa zaman kanak-kanak, remaja, dan sepanjang proses kehamilan. Berapa banyakkah jumlah protein yang diperlukan oleh seorang ibu yang sedang mengandung.

Formula bagi keperluan protein oleh ibu mengandung adalah seperti berikut:
Berat badan dalam kg x 1.5= ____ jumlah gram protein yang diperlukan dalam satu hari
Contohnya , ibu mengandung mempunyai berat badan 65kg. Maka keperluan protein ibu mengandung tersebut adalah ;

Berat badan 65kg x 1.5= 97.5 gram protein yang diperlukan dalam satu hari

Keperluan bagi ibu mengandung akan bertambah dari sehari ke sehari kerana berat badan ibu mengandung akan bertambah saban hari .


Selain itu juga, protein juga merupakan komponen setiap sel dalam badan manusia. Malah, rambut dan kuku kebanyakannya terbentuk daripada protein. Setiap manusia memerlukan protein dalam diet  untuk membantu sel-sel pembaikan tubuh dan untuk pembentukan baru. Protein juga diperlukan untuk menghasilkan enzim, hormon, dan bahan kimia badan yang lain. Ianya merupakan satu blok bangunan penting bagi tulang, otot, tulang rawan, kulit dan darah.


Protein sangat penting dalam pertumbuhan / tumbesaran badan


Seperti karbohidrat dan lemak, protein adalah satu "makronutrien," yang bermaksud badan manusia memerlukan jumlah protein dalam kuantiti yang banyak untuk kekal sihat. Sementara kuantiti "micronutrient"  seperti Vitamin dan mineral adalah contoh  badan manusia memerlukan dalam kuantiti yang kecil.

Oleh kerana badan manusia tidak menyimpan protein, maka ia tidak mempunyai bekalan untuk digunakan apabila manusia kekurangan protien. Oleh itu pengambilan produk seperti Energizing Soy Protein atau  dikenali juga sebagai produk Shaklee (ESP)  adalah salah satu cara yang mudah untuk menambah protien di dalam diet bagi memastikan badan mendapat jumlah protein yang betul.               
Shaklee Energizing Soy Protein (ESP)KEBAIKAN PENGAMBILAN PROTEIN ESP SECARA KONSISTEN ADALAH :

-Membekalkan tenaga
-Menyuburkan kesihatan kulit, rambut, otot dan kuku
-Membina dan memperbaiki tisu-tisu badan
-Baik untuk mereka yang sedang pulih dari sakit
-Sangat membantu penyusuan susu ibu

-ESP membantu membina sel otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein badan, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.Tips lain yang ingin dikongsikan adalah, pastikan anda tidak memakan lebih daripada empat biji telur di dalam seminggu. Walaupun telur adalah sumber protein yang baik dan rendah lemak tepu, tetapi perlu diingat bahawa telur adalah sangat tinggi kolesterol. 

Energizing Soy Protein (ESP) (850g)
Harga :RM159
Postage :
RM10.60 Peninsular Malaysia
RM22 for Sabah Sarawak


Untuk pesanan / pembelian, sila hubungi Norzi -

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, Norzi adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi Norzi seperti maklumat di atas.
KLIK SINI UNTUK BACA LAGI TENTANG ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


DAN


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE


DAN

KLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI DAN MENDAPATKAN HARGA AHLI (MEMBER) SHAKLEE
1 comment:

SHARE IT