.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


Energizing Soy Protein atau lebih dikenali dengan singkatan ESP adalah di dalam kategori soy isolate protien. Mengamalkan pengambilan ESP bukanlah satu rahsia sihat lagi, malahan telah diketahui umum kebaikan produk keluaran Shaklee ini kerana ESP beasaskan bahan semulajadi. Oleh itu, kami suka berkongsi dengan anda tentang kebaikan ESP yang didatangkan dalam bentuk serbuk, dan merupakan sumber protein soya terbaik.
Protein sangat penting untuk kesihatan  tubuh manusia

Terdapat begitu banyak kelebihna dengan mengamalkan pengambilan ESP secara konsisten. Antara lain adalah ianya sangat baik untuk para ibu yang sedang mengandung dan juga yang dalam proses menyusukan bayi. Bukan itu sahaja, ESP juga membunyai banyak kebaikan dan kelebihan yang perlu dikongsikan dengan anda agar anda juga tidak ketinggalan dari mengetahui dan mengalami kebaikan dari ESP.KELEBIHAN MENGAMALKAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP

1. Protein membantu membina dan memperbaiki tisu-tisu badan 
2. Energizing Soy Protein mengandungi 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk menyihatkan jantung 
3. Setiap hidangan membekalkan 50% keperluan kalsium untuk menyokong pertumbuhan tulang yang kuat. Setiap canister ESP boleh digunakan untuk 30 hidangan. 
4. Mengandungi kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan simptom menopaus 
5. Hidangan yang serba lengkap - simber protein dan lain-lain khasiat utama yang ideal 
6. Indeks glesemik (G.I) yang rendah iaitu 39 untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah yang optimum, menjadikan ESP sangat sesuai untuk penghidap kencing manis. 
7. Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan manusia. 


Energizing Soy Protein (ESP) juga sangat baik dalam membantu memperbanyakkan kuantiti susu ibu


KEBAIKAN DAN MANFAAT UTAMA ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
ESP- baik sebagai supplement diet 

1. ESP mampu membantu sebagai awet muda - Asid amino amat penting untuk membina kuku, otot, rambut, darah, organ, kulit, gland, dan lain-lain. Pengambilan yang konsisten adalah perlu kerana ini merupakan kunci kepada awet muda. 

2. Baik untuk hormon - ESP adalah berasaskan kacang soya. Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, yang mana fungsinya sama dengan hormon estrogen wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti berupaya menghalang pertumbuhan dan penularan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan yang mana sel radikal bebas ini berupaya menukarkan sel DNA asal kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat. 

4. Mengekalkan keremajaan kulit - Pengambilan ESP membantu merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan kelembapan kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut. 

5. Pembekal tenaga - Pengambilan ESP mambantu membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun badan, mencegah migrain, imsomnia, dan tekanan. 

6. Membaiki pigmentasi kulit - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan. 

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan. NUTRISI YANG TERKANDUNG DI DALAM ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


Kandungan nutrisi  ESP

Bagi setiap 3 sudu ESP, mengandungi pelbagai keperluan lengkap termasukla tenaga, carbohidrat, protein , kalsiun  dan lain-lain vitamin.


CARA PEMAKANAN / PENGAMBILAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
2 - 3 kali sehari, 2 sudu besar (sekiranya dalam keadaan perut kosong). Boleh dicampur dengan Meal Shakes, dan Performance Drink. 

Energizing Soy Protein (ESP) (850g)
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan Vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi, Norzi adalah wakil pengedar sah anda. Sebarang pertanyaan boleh dibuat dengan menghubungi Norzi di talian berikut: Untuk pesanan / pembelian, sila hubungi Norzi -DAN


KLIK SINI UNTUK TESTIMONI PENGGUNA ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


DAN 

KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE


DAN

KLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI DAN MENDAPATKAN HARGA AHLI (MEMBER) SHAKLEENo comments:

Post a Comment

SHARE IT