.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

SHAKLEE GARLIC COMPLEX


Bawang putih digunakan untuk banyak keadaan yang berkaitan dengan jantung dan sistem peredaran darah. Ini termasuklah tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, penyakit jantung koronari, serangan jantung, dan "pengerasan arteri" (aterosklerosis). Beberapa penggunaan ini disokong oleh sains. Bawang putih sebenarnya mungkin berkesan dalam melambatkan perkembangan aterosklerosis dan seolah-olah dapat sederhana mengurangkan tekanan darah.Kegunaan lain termasuk rawatan demam, batuk, sakit kepala, sakit perut, kesesakan resdung, gout, penyakit sendi, buasir, asma, bronkitis, sesak nafas, tekanan darah rendah, gula darah rendah, gula darah tinggi, dan patukan ular. Ia juga digunakan untuk melawan tekanan dan keletihan, dan mengekalkan fungsi hati yang sihat. (Sumber)

Kajian juga menunjukkan bahawa Allisin, sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

Selain itu, terdapat pelbagai manfaat termasuk dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan microorganisma lain termasuklah :

a) Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting
b) Menggabungkan kaedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary

Bawang putih juga dipercayai mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada kerongkong dan telinga, perut memulas, cirit birit , bronkitis , luka kecil.
Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Shaklee Garlic Complex, sila buat belian secara online .  
Garlic complexPertanyaan untuk menjadi ahli atau untuk sebarang  konsultasi berkaitan Shaklee , 

hubungi 019 3177872
atau 
email ; norzibeautilicioushouse@gmail.com

No comments:

Post a Comment

SHARE IT