.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

PETUA DAN CARA MENCANTIKKAN KULIT
Memang cemburu setiap kali melihat kulit muka seseorang yang mulus, apatah lagi jika mereka sudah berusia. Ada orang berkata, bukan susah untuk cantik, cuma perlukan sedikit kerajinan dan pengetahuan. Antara petua mudah yang boleh diamalkan untuk mendapatkan kulit yang cantik, cerah dan berseri ialah:

1. Tidur menggunakan bantal bersarung sutera.

Kebanyakan kita menghabiskan tujuh hingga lapan jam setiap malam untuk tidur dalam kedudukan yang tidak disedari boleh menyebabkan kulit berkedut. 

Boleh dikatakan semua orang tidur di atas bantal bersarung kain kapas, menggesel bahagian kulit muka yang lembut dan leher ketika tidur. 

Perkara ini menyebabkan kemunculan garisan kekal pada kulit muka. Justeru, bertukar segera kepada sarung bantal jenis sutera.

cantik dan kulit tanpa garisan halus
gunakan bantal sutera untuk elakkan kulit mempunyai garisan halus yang kekal
Ia membantu mengurangkan geseran pada kulit bagi mengelakkan wujudnya garisan pada kulit setiap kali bangun tidur. Malah, fabrik berkenaan juga tidak menyerap lembapan dari kulit.

2. Lakukan lulur dua kali seminggu.
Mungkin ramai daripada kita sering mengabaikan langkah ini dalam penjagaan kulit wajah kerana menganggap ia remeh untuk dilakukan. 

Lazimnya, sel kulit mati melekat pada permukaan kulit, menyebabkan ia kelihatan pudar dan meninggalkan rasa kasar. 

Lulur muka dan leher dengan bahan penyental yang lembut dua kali seminggu selepas membersihkan muka. Cara ini dapat menanggalkan sel kulit mati dan membantu merangsang penghasilan kulit yang baru. 

Sebaiknya, pilih bahan penyental muka yang mengandungi manik halus dan elakkan daripada menyental wajah terlalu kuat. Pergerakan secara membulat dengan lembut sudah memadai.

Lulur wajah secara semulajadi

3. Elakkan mandi terlalu lama dengan air suam.
Memang seronok jika dapat mandi di bawah pancuran air suam dalam tempoh masa lama.

Namun, tahukah anda bahawa air suam boleh menghilangkan minyak semula jadi yang terdapat pada kulit menyebabkan proses nyahhidrat atau dehidrasi (kehilangan lembapan). 

Apabila kulit mengalami proses nyahhidrat, kedutan mudah terbentuk. Cuba mandi dengan air sejuk kerana ia bukan saja satu cara untuk menyegarkan tubuh selepas seharian bekerja, malah ia juga menjadikan kulit lebih sihat.

kulit cantik mandi air sejuk
Mandi air sejuk lebih menyegarkan  Sumber

4. Sapukan krim tabir suria sepanjang hari.

Pendedahan berlebihan kepada sinar UV boleh menyebabkan kulit tampak kasar. 

Justeru, penting untuk menyapu semula pelindung UV pada kulit kerana krim disapu pada muka sebelum bergerak ke tempat kerja tidak lagi berkesan selepas keluar makan tengah hari. 

Sinaran matahari hanya mengambil masa 15 minit untuk menyebabkan kerosakan kekal pada kulit dan disebabkan itu, kita harus sentiasa bersedia. 


Set kecantikan sepanjang hari Gunakan tisu basah penanggal mekap untuk membersihkan muka dan sapu semula krim tabir suria pada muka serta leher. Jika boleh, elakkan terkena sinaran matahari pada waktu paling terik iaitu bermula dari jam 11 pagi hingga 4 petang.
Sumber: Harian MetroKesedaran dan pengetahuan am tentang makanan kulit atau 'skin food' adalah sangat penting untuk mendapatkan kulit yang segar , bersih, cantik dan sihat secara semulajadi. Kulit kusam hanya akan terserlah tanpa penjagaan rapi, endah tak endah akan kepentingan. Perlu diingat bahawa untuk mendapatkan kulit dan kulit wajah yang bersih , usaha ke arah itu perlu bermula, jangan biarkan wajah kusam dan tercela merebak pada kulit anda.

Selain mengamalkan petua-petua tersebut, anda juga perlu memastikan kandungan nutrisi untuk makanan kulit mencukupi setiap hari . Anda boleh mendapatkan set lengkap untuk kulit yang halus, cantik , berseri dan bermaya bertindak dari dalam dan secara semulajadi. Penggunaan set cantik tanpa cela ini membantuk membersihkan dan melembapkan kulit. Kulit yang cukup keperluan nutrisinya akan menyerlahkan kualiti dan keupayaan kulit yang sebenar.
kulit yang cantik set kulit cantik mendapatkan kulit yang cantik cantik kulit muka cantik berseri kulit cantik berseri wajah cantik berseri cantik berseri kulit muka cantik berseri rahsia wajah cantik berseri vitamin untuk kulit vitamin c untuk kulit cantik vitamin kulit cantik vitamin shaklee untuk kulit cantik vitamin kecantikan kulit produk shaklee untuk kulit kulit gebu produk kecantikan kulit kulit cantik dan gebu kecantikan kulit kulit cerah kulit cantik gebu kulit muka cantik dan gebu kulit bersih kulit berseri kulit cerah berseri produk kulit rahsia kulit geburahsia kulit putih dan gebu gebu kulit kulit bersih tanpa jerawat kulit bebas jerawat rahsia kulit cerah cerah kulit kulit bersih dancerah kecantikan wanita wajah berseri tanpa mekap muka cantik dan gebu rahsia muka berseri bagaimana nak cantik cantikwajah wajah cantik natural

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan / belian secara online boleh dibuat dengan menghubungi Norzi di talian berikut:

Norzi (ID 1175673)
FB: Norzi 
No Tel: 019 3177872
Email: norzibeautilicioushouse@gmail.com
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Note : COD sekitar Putra Perdana , Puchong dan sekitarnyaKLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE an bekas jerawat produk menghilangkan jerawatkulit jerawat jerawat halus bagaimana menghilangkan jerawat kulit bebas jerawat rahsia kulit cantik kulit yang cantik kulit cantik berseri kulit muka cantik mendpatkan kulit yang cantik kulit muka cantik berseri kulit wajah cantik kulit cantik dan gebu kulit gebu kulit muka cantik dan gebu kulit cantik gebu kulit cerah dan gebu kulit cerah gebu kulit gebu dan cerah rahsia kulit gebu gebu kulit kulit muka geburahsia kulit putih dan gebu produk muka kecantikan muka tips kecantikan muka muka cantik berseri muka cerah berseri kulit cerah kulit cerah berseri rahsia kulit cerah cerah kulit kulit muka cerah cerah klit muka kecantikan kulit kecantikan kulit wajah kecantikan kulit muka produk kecantikan kulit berjerawat kecantikan wajah dan kulit kulit berjerawat kulit berseri cantik berseri cantik wajah wajah yg cantikjadi ahli shakleeNo comments:

Post a Comment

SHARE IT