.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

SIHAT SEPANJANG PROSES BERPANTANG BERSALIN

Dikurniakan cahaya mata merupakan saat yang paling ditunggu-tunggu oleh pasangan yang telah berumahtangga dan ianya detik indah bagi setiap wanita yang bakal bergelar ibu. Setelah menempuh tempoh mengandung dari trimester pertama, kedua dan ketiga, maka bila tiba masanya kelahiran bayi yang di kandung selama 9 bulan 10 hari , bermakna akan bermulalah saat-saat penuh cabaran untuk melalui proses berpantang bersalin.berpantang bersalin


Waktu berpantang akan menjadi saat yang paling di nanti-nantikan kerana ibu-ibu yang baru bersalin dapat memulihkan semula kesihatan tubuh badan mereka. Badan di pelihara dan di jaga rapi agar kembali seperti sebelum kelahiran. 


Indahnya menyambut kelahiran orang baru di dalam keluarga  ~ Gambar Perhiasan : kredit : Google

Lumrah ibu mengandung, pasti akan tercari-cari set bersalin semasa dalam pantang yang sesuai terutamanya bagi ibu-ibu yang menyusukan bayi. Berdasarkan pengalaman Norzi berpantang, ibu hamil mempunyai 2 pilihan , samada memilih produk berasaskan ramuan tradisional seperti jamu-jamu dan herba-herba dalam bentuk akar kayu atau kapsul pil untuk set bersalin atau sebaliknya , alternatif kepada jamu tradisional yang lebih eksklusif , berkhasiat dan mudah untuk ibu-ibu yang mementingkan kesihatan luaran dan dalaman, menjaga amalan berpantang secara sendiri dan pada masa yang sama menyusukan bayi mereka. 

Set tradisional adalah panas, oleh sebab itu pengambilannya boleh menyebabkan bayi ceret beret. Jika bayi ceret beret berlarutan maka ini boleh memudaratkan kesihatan bayi kerana di khuatiri mengalami dehydration .Jadi penyelesaian kepada ibu berpantang untuk kekal sihat dan segar adalah dengan mencari alternatif kepada supplement yang tidak memudaratkan samada  kepada ibu mahupun bayi . Adalah sangat mustahak untuk ibu di dalam pantang atau ibu yang bakal berpantang membuat pemilihan yang betul untuk kesihatan ibu dan anak semasa berpantang selepas bersalin.

Antara kriteria set vitamin yang sering dicari ialah set bersalin yang mudah digunakan, berpatutan dan tiada kesan sampingan yang memudaratkan kepada ibu dan juga bayi yang menyusu. 


Di samping itu, untuk kekal sihat sepanjang proses berpantang , keperluan nutrisi lengkap sangat diperlukan kerana banyak nutrisi yang telah hilang semasa proses melahirkan bayi. Ditambah pula sepanjang berpantang, mengikut petua mak-mak kita, banyak makanan yang perlu dielakkan pengambilannya. Jadi ini faktor utama ibu -ibu kekurangan nutrisi. Adalah normal, sewaktu berpantang adalah masa untuk mengawal pengambilan makanan termasuklah makanan jenis menjalar dan didalam kategori 'sejuk' seperti timun, labu dan jenis kekacang seperti kacang panjang dan kacang buncis yang disifatkan sebagai 'berangin'. Dengan kekangan ini, maka makanan tambahan sangat di perlukan bagi membekalkan nutrisi perlu dalam tubuh badan agar si ibu kekal sihat dan dalam masa yang sama bertenaga untuk menguruskan si kecil dan dapat menyusu dan mengepam mengikut jadual yang sewajarnya.


Tidak semua ibu berpantang boleh memakan kacang panjang kerana ianya boleh meninggalkan kesan badan berangin, tetapi ini sangat bergantung kepada tahap tindakbalas badan setiap ibu berpantang (setiap ibu berbeza kadar tindakbalas dan alahan)

Jadi penyelesaian kepada pengambilan makanan yang dikawal , ibu berpantang perlu mencari alternatif kepada supplement yang tidak memudaratkan samada ibu mahupun bayi . Adalah sangat mustahak untuk ibu di dalam pantang atau ibu yang bakal berpantang membuat pemilihan yang betul untuk kesihatan ibu dan anak semasa berpantang selepas bersalin. Set berpantang Shaklee adalah set yang lengkap untuk kegunaan ibu di dalam pantang. Set berpantang premium Shaklee adalah gabungan set terbaik  terdiri daripada supplement seperti berikut:

Set Confinement / berpantang bersalin, berpantang normal, pembedahan dan baik untuk mengatasi masalah rambut gugur
Set berpantang premiun sangat sesuai diamalkan semasa berpantang tak kira sama ada bersalin normal atau pun pembedahan. Juga dapat mengatasi gejala rambut gugur selepas bersalin. Antara kelebihan set berpantang premium Shaklee adalah : 

VITALEA

-Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting.

-Pemberi tenaga terutamanya kepada ibu-ibu yang baru lepas bersalin dan memberi kecergasan tubuh dan kekuatan mental

B-COMPLEX
-Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B (B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang.

-Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme.

VITAMIN C

-Mempercepatkan penyembuhan luka dan untuk imunisasi. Mengekalkan pertahanan
antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.

ZINC COMPLEX

-Zinc membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka, mengurangkan rambut
gugur, memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein. Ianya merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap sel tubuh . Ia merangsang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh badan.

OSTEMATRIX
-Tidur malam yang lebih lena
-Menghilangkan bisa-bisa kaki serta letih badan
-Mengelakkan sakit pinggang serta rasa kebas
-Melawaskan sistem penghadaman yang memudahkan anda untuk “membuang” keesokan harinya
- Badan lebih cergas dan bertenaga 

ESP
-Amat digalakkan untuk ibu yang mempunyai masalah penyusuan dimana, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari, maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik

-Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang baru hendak  mula menyimpan stok susu

-ESP ini paling sesuai untuk ibu-ibu yang ingin relaktasi, contohnya ibu telah berhentikan menyusukan anak. Dengan mengamalkan set ini secara konsisten, membantu menggalakkan penghasilan susu. Oleh itu,para ibu perlu bersedia untuk mengepam dengan lebih kerap bagi menggalakkan stimulasi susu, dan InsyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dan susu menjadi lebih banyak.

Ibu bersalin sangat memerlukan mineral yang mencukupi, dan air juga amat penting bagi membantu memulihkan sistem dan organ peranakan kembali seperti normal. 

Set Confinement Shaklee ini mampu membantu ibu-ibu melalui hari-hari berpantang dengan lebih tenang kerana sumber keperluan vitamin dan mineral asas yang dibekalkan mampu membantu mempercepatkan penyembuhan luka si ibu dan dalam masa yang sama tiada kesan negatif bagi si comel anda. 

Untuk pesanan sila sms/whatsapp 019 3177872 / pembelian online sila klik button Beli Sekarang.

                                                  


Sebarang pertanyaan berkaitan set bersalin atau belian secara online boleh dibuat dengan menghubungi Norzi di talian berikut:
Norzi (ID 1175673)
FB: Norzi 
No Tel: 019 3177872
Email: norzibeautilicioushouse@gmail.com


* Produk ini tidak bertujuan untukmendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Note : COD sekitar Putra Perdana , Puchong dan sekitarnya


KLIK SINI UNTUK SENARAI HARGA SHAKLEE


KLIK SINI UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE berpantang selepas berpantang bersalain selama berapa hari berpantang dan amalan terbaik bersalin Pemakanan Semasa Berpantang pilihan set berpantang amalan berpantang selepas bersalinamalan berpantang cara amalan berpantang tradisional macamana nak berpantang sendiri di rumah
berpantang berpantang selepas bersalin makanan semasa berpantang berpantang selepas keguguran amalan berpantang resepi berpantang menu berpantang cara berpantang selepas bersalin makanan ketika berpantang makanan berpantang makanan orang berpantang tempoh berpantang amalan berpantang selepas bersalin pengalaman berpantang berpantang sendiri makanan ibu berpantang menu berpantang selepas bersalin resepi ibu berpantang menu semasa berpantang resepi berpantang selepas bersalin resepi orang berpantang amalan semasa berpantang berpantang selepas bersalin secara pembedahan rawatan selepas bersalin pakej berpantang petua berpantang pemakanan semasa berpantang
jamu berpantang resepi semasa berpantang penjagaan semasa berpantang makanan dlm pantang bersalin wanita melayu bersalin makanan ibu berpantang selepas bersalin makanan ibu berpantang bersalin pemakanan ibu selepas bersalin amalan dalam pantang bersalin makanan semasa dalam pantang bersalin info bersalinNo comments:

Post a Comment

SHARE IT