.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

SET MENYUSU SHAKLEE

Cadangan set menyusu Shaklee
Set Menyusu Shaklee  2015


Bekerjaya dan menyusukan bayi sangat menuntut kesabaran,disiplin dan komitment si ibu, barulah perjalanan menyusukan bayi secara ekslusif itu berjaya. Perkongsian hebat dari ibu ini. Keinginan dan semangat mengatasi segalanya. Ibu-ibu,semoga video ini memberikan inspirasi tak berbelah bahagi kepada anda. Selamat mononton!Set menyusu Shaklee ini khas untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi. Cadangan set ini adalah mengikut keperluan ibu disamping mengikut kadar kewangan anda.

Selepas proses kelahiran (bersalin) , proses pengeluaran susu pula bermula dan bayi akan diberikan susu ibu selepas proses kelahiran. Menyusukan bayi merupakan pengalaman yang sangat unik. Bermulanya proses menyusu bererti tibalah masa pengambilan makanan mengikut cadangan diet ibu menyusu.


 .
Contoh diet bagi ibu menyusu (sumber )

Ibu menyusu haruslah mengamalkan diet pemakanan seperti yang di cadangkan  :

a) Makan makanan seimbang termasuklah membanyakkan pengambilan buah-buahan,bijirin, sayur-sayuran , protin dan juga makanan tenusu
b) Tambahkan secara konsisten 500 kalori yang sihat di dalam diet harian
c) Makan makanan seperti salmon, nenas dan blueberry untuk penghasilan susu yang tinggi nutrisi
d) Minum sekurang - kurangnya 8 gelas air putih sehari
e) Sekiranya anda penggemar kopi , ianya masih boleh di ambil 2-3 cawan sehari tetapi jika boleh dikurangkan adalah sangat digalakkan


Untuk memudahkan para ibu mengamalkan diet yang sihat sepanjang proses menyusukan bayi, berikut merupakan jadual menu diet ibu  menyusukan sebagai rujukan .

Jadual menu diet ibu menyusu mengikut kategori (sumber)Dengan menjaga pemakanan dan pengambilan makanan mengikut keperluan (seperti yang dicadangkan), dapat membantu menggalakkan penghasilan dan mengekalkan jumlah penghasilan susu (milk production). Selain itu, pengambilan makanan ini juga adalah penting untuk mengekalkan kesihatan ibu lebih-lebih lagi yang telah melalui proses kelahiran .
Susu ibu merupakan satu keperluan dan sumber terbaik untuk tumbesaran si comel anda. Teruskan usaha menyusukan anak. Sekiranya ibu-ibu kurang selera makan, sentiasa terlepas waktu makan dan kurang mengambil makanan seperti yang dicadangkan di dalam diet hierarki makanan ibu menyusu, maka  para ibu wajar membuat pertimbangan untuk mendapatkan vitamin yang boleh di ambil setiap hari bagi memastikan pengambilan nutrisi secara konsisten tidak terganggu.

Kenapa Kita Perlu Vitamin
Selain dari kurang pengambilan makanan berdasarkan keperluan mengikut hierarki makanan, para ibu juga berhadapan dengan beberapa risiko lain yang mana memerlukan vitamin dalam diet seharian. Berikut merupakan sebab-sebab lain mengapa kita perlukan vitamin:•Makanan yang diambil bukan dari sumber organik. •Tanah pertanian yang tidak dirawat dan dipulihkan mengurangkan nilai nutrisi dalam tumbuhan (buah dan sayur). 

•Sayur yang dimasak terlalu lama merosakkan vitamin yang terkandung di dalamnya. 


• Pengendalian buah-buahan dari ladang ke gudang, kilang, kedai dan sebagainya mungkin menjejaskan kandungan vitamin buah-buahan tersebut. 

• Pengambilan ubat-ubatan boleh mengurangkan keupayaan badan untuk menyerap vitamin dari makanan. 

• Makanan yang disimpan lama mengalami penyusutan vitamin. 

• Pencemaran udara menjadikan tubuh kita banyak menghasilkan radikal bebas yang memudaratkan kesihatan. 

• Pengambilan makanan rapu membekalkan badan dengan bahan yang tidak perlu contohnya MSG, garam, gula berlebihan dan sebagainya. 

• Tabiat tidak menjaga pemakanan seperti tidak makan pada waktu makan, terlalu banyak makan boleh memudaratkan kesihatan. 

Vitamin dan penyusuan susu ibu
Seandainya para ibu mengambil vitamin untuk tujuan penyusuan, perlu di ingat bahawa tujuan vitamin-vitamin ini diambil adalah demi memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat dan secara tidak langsung membekalkan susu ibu yang mencukupi kepada si manja. Ianya adalah berhubung antara satu sama lain. Ibu yang sihat, bertenaga mampu mengurus dan mengendalikan jadual penyusuan dengan teratur seperti yang di rancang. Sebaliknya, sekiranya kerap sakit, lemah dan kurang tenaga akan menyebabkan jadual penyusuan akan terganggu dan akhirnya menyebabkan penghasilan susu juga boleh terganggu.

Berikut merupakan tip kejayaan penyusuan, yang bergantung kepada:

1) Kesihatan ibu

2) Konsep asas penyusuan iaitu "supply dan demand"
a. Lebih kerap bayi disusukan, atau
b. Lebih kerap sesi perahan

Pengambilan vitamin akan memberi kesan yang ketara pada ibu menyusu sekiranya ibu berdisiplin dan konsisten mengamalkan perkara berikut:

1. Si ibu kerap menyusukan bayi secara Direct Feeding 

2. Untuk ibu yang bekerjaya, si ibu membuat sesi perahan yang konsisten setiap 3 jam atau lebih dari itu sehingga payudara benar-benar kosong

3. Si ibu memastikan mengambil bendalir yang mencukupi setiap hari iaitu tidak kurang dari 3 liter

4. Si ibu sentiasa bertenang semasa sesi perahan atau ketika sedang menyusukan bayi. Kerana ketenangan dapat melancarkan susu ibu 

5. Si ibu banyak berdoa kepada Pencipta demi seimbangkan keperluan rohani, dan jasmani.

6. Bagi muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan hanya semasa sesi perahan susu ibu, malah semasa sedang menyusukan bayi


Tiga jenis Set Khas Shaklee untuk Ibu Menyusu

Norzi Beautilicious House membawakan 3 jenis Set khas Shaklee  untuk keperluan ibu menyusu / breastfeeding. Kami kongsikan kebaikan dan manfaat set khas ini agar para ibu dan bayi anda dapat turut sama menikmati kebaikannya.Selepas fasa mengandung dan bersalin, ibu-ibu akan melalui fasa menyusukan bayi dan memulihkan tubuh badan. Oleh itu nutrisi lengkap adalah penting untuk tujuan pemulihan tubuh badan, penghasilan susu , kesihatan tubuh badan serta emosi secara menyeluruh.Dalam dunia penyusuan ini, beberapa pengetahuan am perlu diambil kira juga, contohnya seperti pengambilan kalsium semasa menyusu. Para ibu tentu sedia maklum, kalsium amat penting terutamanya kepada ibu yang menyusukan bayi. Sekiranya ibu yang menyusukan bayinya tidak mengambil makanan tambahan atau supplement seperti kalsium atau minum susu, susu badan yang kita hasilkan akan dibekalkan dengan mengambil khasiat kalsium daripada kalsium ibu itu sendiri bukan daripada makanan tambahan yang diambil! Perkara ini boleh menjadikan kebarangkalian osteoporosis semakin meningkat selain mungkin menjadi penyebab berlakunya kehilangan / kerapuhan gigi kerana kekurangan kalsium.

Oleh itu, Norzi Beautilicious House suka berkongsi dengan para ibu dan memberi fleksibiliti terhadap beberapa jenis set untuk pilihan ibu menyusu yang bersesuaian dengan budget kewangan anda. Berikut merupakan beberapa set khas ibu menyusu yang boleh dipilih:Set B - Set Ibu Menyusu / Breastfeeding Shaklee


Set B - Set Menyusu / Breastfeeding Shaklee


Set  Menyusu / Breastfeeding Shaklee ini merupakan set paling asas yang terdiri dari Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa. Set ini sesuai untuk ibu-ibu menyusu yang masih baru lagi berjinak-jinak dengan produk Shaklee. Ini khas untuk ibu-ibu baru yang nak ingin mencuba tahap keberkesanannya.


Siapa yang perlukannya?


 • Ibu menyusu yang tidak mempunyai masalah penyusuan. Iaitu ibu yang memperoleh hasil perahan susu ibu melebihi 3 oz setiap kali memerah (pump) pada  setiap sesi perahan.
 • Ibu menyusu yang mahu memperkayakan nutrisi susu ibu khas untuk bayinya.
 • Ibu menyusu yang sihat dan mahu mengekalkan kesihatan tubuh badan ibu.

Satu Set Shaklee Ibu Menyusu ini mengandungi 4 item seperti berikut:

Harga Set B - Set Menyusu Shaklee ini adalah seperti di bawah:set vitamin shaklee untuk susu ibu banyk cara banyakkan susu ibu set shaklee susu ibu

Harga Set B - Set Menyusu Shaklee
Untuk membuat belian secara online, sila klik icon beli sekarang.
set vitamin shaklee untuk susu ibu banyk cara banyakkan susu ibuSet B1- Set Ibu Menyusu / Breastfeeding Shaklee

set vitamin shaklee untuk susu ibu banyk cara banyakkan susu ibu
Set B1- Set menyusu Shaklee


Set B1 ini merupakan set asas penyusuan breastfeeding yang digabungkan dengan Ostematrix untuk sumber kalsium optimum untuk si ibu. Siapa yang sesuai mengambil Set B1-Set Menyusu Shaklee ini?
 1. Ibu menyusu yang seringkali merasai keletihan melampau.
 2. Ibu menyusu yang mempunyai alahan atau allergi dengan susu lembu. Sumber kalsium perlu diperolehi dari sumber lain selain susu lembu.
 3. Ibu menyusu yang ada masalah kekurangan kalsium.
 4. Ibu menyusu yang stress dengan kerja seharian.

Set ini terdiri daripada :


Harga Set B1 - Set Menyusu Shaklee ini adalah seperti di bawah:

Harga Set B1 - Set Menyusu Shaklee 

Untuk membuat belian secara online, sila klik icon beli sekarang.
PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 1 : BERIKAN SUSU BADAN LANGSUNG DARI IBU, BUKAN SUSU FORMULA  Petua ini memang terbukti berkesan. Tahu tak, otak kita merangsang penghasilan susu. Jadi jika bayi meminum secara langsung dari badan, maka signal akan dihantar ke otak ibu untuk merangsang payu dara kita menghasilkan lebih susu.  Tip: Susu yang dihasilkan adalah berdasarkan konsep permintaan dan penawaran. Selagi bayi menyusu langsung dari badan walaupun pada sebelah malam, bagi ibu bekerja.. insyallah susu akan ada.  Buat ibu bekerja, make sure anda mengepam payu dara sehingga kosong pada waktu bekerja, agar signal di otak kita memberi isyarat kepada payu dara untuk sentiasa menghasilkan lebih susu.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 2 : BERIKAN HANYA SUSU BADAN  Campuran susu formula pada awal kelahiran akan menyebabkan permintaan kepada susu ibu menjadi kurang. Bayi akan cepat kenyang dan lebih tidak mahu menerima rasa susu yang berbeza.  Jika ibu benar-benar ingin menyusu secara ekslusif paling singkat dalam tempoh 6 bulan pertama, dinasihatkan tidak memberikan susu formula kepada bayi anda. Teruskanlah penyusuan sehingga bayi anda berusia 2 tahun.  Ketahuilah susu ibu adalah susu yang terbaik di alam semesta ini.   PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 3 : BERI MINUM AWAL DAN KERAP Jangan biarkan bayi anda kelaparan, seeloknya, berilah bayi minum pada awal waktu dia menunjukkan signal bahawa dia inginkan susu. Kerapkan penyusuan. Lebih kerap bayi menyusu, lebih banyak susu badan dihasilkan. Susu yang berlebihan, boleh lah dipam dan disimpan dalam pei sejuk untuk kegunaan masa depan. (jika ibu bekerja, pastikan anda mempunyai stok susu yang mencukupi kelak)  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 4 : JIKA BAYI TIDAK MENELAN, BERMAKNA DIA TIDAK MENYUSU DENGAN BETUL. PASTIKAN BAYI MEMBUKA MULUTNYA DENGAN LUAS SEMASA INGIN MENYUSU Setiap kali penyusuan, ibu pastikan memerhati corak penyusuan bayi. Jika dia tidak menelan, mungkin lekapan pada payu dara ibu tidak betul, atau bayi tidak pandai menghisap. Jadi perhatikan bayi anda. Jika dia tidak menelan dengan betul, cepatlah merujuk kepada doktor untuk langkah selanjutnya.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 5 : TIDAK MEMBERIKAN SUSU MELALUI BOTOL DAN PUTING TIRUAN jika kita menyusukan bayi menggunakan botol susu, semakin lama, susu kita akan berkurang. kenapa? kerana tiadanya hubungan langsung penyusuan dari badan. Oleh itu signal akan menghantar ke otak yang "bayi" tidak memerlukan susu.  Pengunaan botol mengundang kepada masalah keliru puting. bayi akan menjadi "keliru puting" kerana menyangka puting tiruan adalah puting susu ibunya. Pengunaan puting tiruan, menyebabkan bayi menghisap susu dengan cepat. Oleh itu bayi akan mengelak untuk minum secara langsung dari badan ibu kerana dia perlu menghisap berulang kali untuk mendapatkan susu ibu.  biasanya bayi akan menjadi 'malas' dengan penyusuan langsung dai badan ibu. perkara ini akan mengundang kekecewaan dari pihak ibu jika ingin bayi anda menyusu secara ekselusif.  tip : gunakan sudu, atau botol yang mempunyai puting sudu atau stringe bagi menyusukan bayi semasa ketiadaan kita. Ini akan mengurangkan risiko bayi keliru puting.  Selain itu, kerjasama daripada pihak pengasuh adalah sangat penting, supaya menyusukan bayi anda dengan cara di atas.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 6 : KERAP BERSAMA BAYI & TIDUR BERSAMA BAYI  Tidur dengan bayi akan memudahkan penyusuan badan. Anda boleh menyusukan bayi pada bila-bila masa sahaja. Selain itu, ini akan membantu mengurangkan rasa letih ibu dan juga memastikan bayi rasa lebih selamat.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 7 : MENYUSU CARA BERBARING Menyusu dalam posisi baring membantu ibu mengurangkan rasa letih dan posisi baring membuatkan bayi dan ibu menjadi lebih relax. Postur badan ibu juga terjaga.   PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 8 : PERHATIAN CORAK PENYUSUAN, BUKAN JAM MENYUSU Bayi perlu diberi minum apabila bayi tersebut lapar paling kurang dalam tempoh 2 jam. Setiap 2 jam bagi kebanyakkan bayi akan menyusu semula. Tetapi itu bukanlah bermakna anda hanya perlu menyusukan bayi pada setiap 2 jam. Adakalanya bayi cepat lapar, dan ingin menyusu, jadi perhatikan corak penyusuan bukan jam penyusuan.  tip :  Perut bayi adalah kecil. Jadi dia tidak dapat bertahan lama, Selalunya bayi akan minum beberapa kali dalam tempoh 2 jam tersebut. Perut bayi juga boleh mengembang sehingga 50% dari saiz perutnya ketika sedang menyusu. Jangan risau jika bayi asyik-asyik nak minum susu.. heheh, memang begitulah adatnya.. PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 9 : KERAP BERSAMA BAYI Kerap bersama bayi akan mengukuhkan ikatan antara ibu dan anak. Bayi yang kerap dibelai dan sentiasa ibu akan lebih tenang dan tidak memberontak. Bayi juga akan kurang merenggek dan tidur dengan lebih lena. Bayi yang kerap bersama ibu akan lebih cepat membesar.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 10 : MINUM BANYAK AIR Pastikan pengambilan air putih 3 Liter sehari bagi membantu meningkatkan pengeluaran susu ibu. Ibu menyusu memerlukan banyak air. Hampir separuh keperluan air dalam badan ibu akan disalurkan kepada bayi. Oleh itu kekurangan air, akan menyebabkan penghasilan susu ibu merudum. jangan lupa minumlah air kosong, air susu atau jus buah. Ibu perlu mengelakkan air berkarbonat dan berkafein tinggi.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 11 : DAPATKAN BANTUAN SUPLEMEN PENYUSUAN Sebagai ibu yang menyusu, anda perlukan pastikan badan anda menerima khasiat yang mencukupi. Seroang ibu yang menyusu, perlu memastikan kalsium yang diambil tidak kurang dari 1000mg sehari. kekurangan kalsium dalam jangka masa yang panjang boleh mengundang masalah sakit sendi dan tulang. Pastikan ibu mengambil multivitamin (Vitalea), Vitamin C dan B Complex untuk mengembalikan kesihatan, imunisasi dan tenaga. Apabila ibu sihat, susu yang dihasilkan juga sangat berkualiti.  Tip : Ibu yang sihat menghasilkan susu yang lebih pekat dan bayi akan lebih kenyang. Pengambilan Omega dan kalsium sangat penting pada waktu penyusuan. Apa yang ibu ambil akan sampai kepada bayinya melalui susu. Jadi pastikan anda mengamalkan suplemen penyusuan dan pemakanan sihat yea.

Set TRIPLE M (3M- Make More Milk) - Set Ibu Menyusu / Breastfeeding Shaklee
Set 3M atau 'Make More Milk' -Set menyusu Shaklee yang penuh lengkap dan paling laris

Set ini adalah set ibu menyusu Shaklee penuh lengkap.Set ini menjadi set PALING LARIS. Siapa yang disarankan mendapatkan set ini?

1. Ibu yang mempunyai bayi kembar, anak susuan atau bayi yang kuat menyusu.

2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation (menyuskan tanpa mengandung), relaktasi iaitu ibu yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti.3. Ibu yang nak ingin mula kumpul stok susu badan.


4. Ibu yang menghadapi masalah di mana berat badan bayi tidak meningkat tetapi berat badan si ibu sendiri semakin bertambah.


5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan terlalu sedikit kurang 1 oz untuk setiap kali perahan digalakkan untuk berikhtiar menggunakan set ini.


Maka, dengan adanya Set Ibu Menyusu / Set B Breastfeeding Shaklee yang berbeza-beza ini, kami dapat menyediakan pakej bersesuaian dengan budget anda. Usah khuatir. Kami juga ibu menyusu sama seperti anda.
Set 3M atau Make More Milk Shaklee ini terdiri daripada :
Harga Set 3M (Make More Milk) - Set Menyusu Shaklee ini adalah seperti di bawah:
                        Harga Set B1 - Set Menyusu Shaklee 

Untuk membuat belian secara online, sila klik icon beli sekarang.PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 1 : BERIKAN SUSU BADAN LANGSUNG DARI IBU, BUKAN SUSU FORMULA  Petua ini memang terbukti berkesan. Tahu tak, otak kita merangsang penghasilan susu. Jadi jika bayi meminum secara langsung dari badan, maka signal akan dihantar ke otak ibu untuk merangsang payu dara kita menghasilkan lebih susu.  Tip: Susu yang dihasilkan adalah berdasarkan konsep permintaan dan penawaran. Selagi bayi menyusu langsung dari badan walaupun pada sebelah malam, bagi ibu bekerja.. insyallah susu akan ada.  Buat ibu bekerja, make sure anda mengepam payu dara sehingga kosong pada waktu bekerja, agar signal di otak kita memberi isyarat kepada payu dara untuk sentiasa menghasilkan lebih susu.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 2 : BERIKAN HANYA SUSU BADAN  Campuran susu formula pada awal kelahiran akan menyebabkan permintaan kepada susu ibu menjadi kurang. Bayi akan cepat kenyang dan lebih tidak mahu menerima rasa susu yang berbeza.  Jika ibu benar-benar ingin menyusu secara ekslusif paling singkat dalam tempoh 6 bulan pertama, dinasihatkan tidak memberikan susu formula kepada bayi anda. Teruskanlah penyusuan sehingga bayi anda berusia 2 tahun.  Ketahuilah susu ibu adalah susu yang terbaik di alam semesta ini.   PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 3 : BERI MINUM AWAL DAN KERAP Jangan biarkan bayi anda kelaparan, seeloknya, berilah bayi minum pada awal waktu dia menunjukkan signal bahawa dia inginkan susu. Kerapkan penyusuan. Lebih kerap bayi menyusu, lebih banyak susu badan dihasilkan. Susu yang berlebihan, boleh lah dipam dan disimpan dalam pei sejuk untuk kegunaan masa depan. (jika ibu bekerja, pastikan anda mempunyai stok susu yang mencukupi kelak)  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 4 : JIKA BAYI TIDAK MENELAN, BERMAKNA DIA TIDAK MENYUSU DENGAN BETUL. PASTIKAN BAYI MEMBUKA MULUTNYA DENGAN LUAS SEMASA INGIN MENYUSU Setiap kali penyusuan, ibu pastikan memerhati corak penyusuan bayi. Jika dia tidak menelan, mungkin lekapan pada payu dara ibu tidak betul, atau bayi tidak pandai menghisap. Jadi perhatikan bayi anda. Jika dia tidak menelan dengan betul, cepatlah merujuk kepada doktor untuk langkah selanjutnya.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 5 : TIDAK MEMBERIKAN SUSU MELALUI BOTOL DAN PUTING TIRUAN jika kita menyusukan bayi menggunakan botol susu, semakin lama, susu kita akan berkurang. kenapa? kerana tiadanya hubungan langsung penyusuan dari badan. Oleh itu signal akan menghantar ke otak yang "bayi" tidak memerlukan susu.  Pengunaan botol mengundang kepada masalah keliru puting. bayi akan menjadi "keliru puting" kerana menyangka puting tiruan adalah puting susu ibunya. Pengunaan puting tiruan, menyebabkan bayi menghisap susu dengan cepat. Oleh itu bayi akan mengelak untuk minum secara langsung dari badan ibu kerana dia perlu menghisap berulang kali untuk mendapatkan susu ibu.  biasanya bayi akan menjadi 'malas' dengan penyusuan langsung dai badan ibu. perkara ini akan mengundang kekecewaan dari pihak ibu jika ingin bayi anda menyusu secara ekselusif.  tip : gunakan sudu, atau botol yang mempunyai puting sudu atau stringe bagi menyusukan bayi semasa ketiadaan kita. Ini akan mengurangkan risiko bayi keliru puting.  Selain itu, kerjasama daripada pihak pengasuh adalah sangat penting, supaya menyusukan bayi anda dengan cara di atas.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 6 : KERAP BERSAMA BAYI & TIDUR BERSAMA BAYI  Tidur dengan bayi akan memudahkan penyusuan badan. Anda boleh menyusukan bayi pada bila-bila masa sahaja. Selain itu, ini akan membantu mengurangkan rasa letih ibu dan juga memastikan bayi rasa lebih selamat.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 7 : MENYUSU CARA BERBARING Menyusu dalam posisi baring membantu ibu mengurangkan rasa letih dan posisi baring membuatkan bayi dan ibu menjadi lebih relax. Postur badan ibu juga terjaga.   PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 8 : PERHATIAN CORAK PENYUSUAN, BUKAN JAM MENYUSU Bayi perlu diberi minum apabila bayi tersebut lapar paling kurang dalam tempoh 2 jam. Setiap 2 jam bagi kebanyakkan bayi akan menyusu semula. Tetapi itu bukanlah bermakna anda hanya perlu menyusukan bayi pada setiap 2 jam. Adakalanya bayi cepat lapar, dan ingin menyusu, jadi perhatikan corak penyusuan bukan jam penyusuan.  tip :  Perut bayi adalah kecil. Jadi dia tidak dapat bertahan lama, Selalunya bayi akan minum beberapa kali dalam tempoh 2 jam tersebut. Perut bayi juga boleh mengembang sehingga 50% dari saiz perutnya ketika sedang menyusu. Jangan risau jika bayi asyik-asyik nak minum susu.. heheh, memang begitulah adatnya.. PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 9 : KERAP BERSAMA BAYI Kerap bersama bayi akan mengukuhkan ikatan antara ibu dan anak. Bayi yang kerap dibelai dan sentiasa ibu akan lebih tenang dan tidak memberontak. Bayi juga akan kurang merenggek dan tidur dengan lebih lena. Bayi yang kerap bersama ibu akan lebih cepat membesar.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 10 : MINUM BANYAK AIR Pastikan pengambilan air putih 3 Liter sehari bagi membantu meningkatkan pengeluaran susu ibu. Ibu menyusu memerlukan banyak air. Hampir separuh keperluan air dalam badan ibu akan disalurkan kepada bayi. Oleh itu kekurangan air, akan menyebabkan penghasilan susu ibu merudum. jangan lupa minumlah air kosong, air susu atau jus buah. Ibu perlu mengelakkan air berkarbonat dan berkafein tinggi.  PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 11 : DAPATKAN BANTUAN SUPLEMEN PENYUSUAN Sebagai ibu yang menyusu, anda perlukan pastikan badan anda menerima khasiat yang mencukupi. Seroang ibu yang menyusu, perlu memastikan kalsium yang diambil tidak kurang dari 1000mg sehari. kekurangan kalsium dalam jangka masa yang panjang boleh mengundang masalah sakit sendi dan tulang. Pastikan ibu mengambil multivitamin (Vitalea), Vitamin C dan B Complex untuk mengembalikan kesihatan, imunisasi dan tenaga. Apabila ibu sihat, susu yang dihasilkan juga sangat berkualiti.  Tip : Ibu yang sihat menghasilkan susu yang lebih pekat dan bayi akan lebih kenyang. Pengambilan Omega dan kalsium sangat penting pada waktu penyusuan. Apa yang ibu ambil akan sampai kepada bayinya melalui susu. Jadi pastikan anda mengamalkan suplemen penyusuan dan pemakanan sihat yea.Set Menyusu 3M 
1. Ostematrik  120 biji RM65
2. B-Complex  120 biji RM57
3. Vita lea     120 biji RM94
4. ESP              RM159
5. Alfafa complex 700 biji RM103
6. Vita C  180 biji  RM98
postage semenanjung RM10.60
Sabah sarawak RM22

grand total  RM586.60

Untuk pesanan whatsapp 019 3177872

Berikut merupakan fungsi setiap vitamin di dalam setiap set cadangan di atas :

-Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.* 
-Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu. 
-Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi. 
-Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh 
-Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.* 
-Untuk wanita, ia menggalakkan kesihatan tulang, payudara, imun sistem badan, kesihatan jantung, kesihatan organ pembiakan, kesihatan kulit, kuku dan rambut.


B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.  B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.

Sustained Release Vita-C adalah pilihan paling tepat yang mampu bertindak sepanjang hari bagi membekalkan semula vitamin C yang hilang daripada tubuh disebabkan oleh aktiviti harian.

Sustained Release Vita-C 500mg dengan rumusan serba semula jadi ini memenuhi keperluan vitamin C tubuh, serta amat penting untuk menyihatkan tulang, gigi, gusi dan seluruh tubuh secara amnya.


1. Mencuci hati, darah dan usus - ia merupakan makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 

2. Melawan alahan, allergy - Memperbaiki keadaan kulit dan hidung yang sensitif, kurap, bau badan dan kaki yang berbau. 

3. Baik untuk bakteria baik di dalam perut dan usus - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 

4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol - Kerana alfafa mengandungi saponin, serat yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolestrol. 

5. Melegakan keletihan 

Ostematrix yang terbukti secara klinikal membekalkan zat-zat penting yang unik bukan sekadar kalsium untuk membina dan memelihara tulang dan gigi yang kuat. Di samping pembentukan tulang dan gigi, Ostematrix berfungsi:

1. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal

2. Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf

3. Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah meradang dan kemurungan


1. ESP mampu membantu sebagai awet muda - Asid amino amat penting untuk membina kuku, otot, rambut, darah, organ, kulit, gland, dan lain-lain. Pengambilan yang konsisten adalah perlu kerana ini merupakan kunci kepada awet muda. 

2. Baik untuk hormon - ESP adalah berasaskan kacang soya. Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, yang mana fungsinya sama dengan hormon estrogen wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung. 

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti berupaya menghalang pertumbuhan dan penularan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan yang mana sel radikal bebas ini berupaya menukarkan sel DNA asal kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat. 

4. Mengekalkan keremajaan kulit - Pengambilan ESP membantu merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan kelembapan kulit dan kepejalan otot, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut. 

5. Pembekal tenaga - Pengambilan ESP mambantu membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun badan, mencegah migrain, imsomnia, dan tekanan. 

6. Membaiki pigmentasi kulit - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan. 

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan. 

Dengan maklumat yang dikongsikan ini,  keputusan terbaik ibu-ibu menyusu dalam memilih nutrisi lengkap adalah di tangan anda. Pilihan nutrisi lengkap dan terbaik adalah kunci utama kesihatan kerana kesihatan adalah apa makanan yang kita ambil dan  dari dalam. Ingat, perkara paling utama adalah kesihatan merupakan aset yang paling berharga di dalam kehidupan.
Untuk order / Sebarang pertanyaan / pendaftaran ahli / pembelian , sila hubungi :


Norzi (ID 1175673)
FB: Norzi 
No Tel: 019 3177872
Email: norzibeautilicioushouse@gmail.com

Atau  simpan business kad di bawah:


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Note : COD sekitar Putra Perdana , Puchong dan sekitarnya


PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 1 : 


BERIKAN SUSU BADAN LANGSUNG DARI IBU, BUKAN SUSU FORMULA
Petua ini memang terbukti berkesan. Tahu tak, otak kita merangsang penghasilan susu. Jadi jika bayi meminum secara langsung dari badan, maka signal akan dihantar ke otak ibu untuk merangsang payu dara kita menghasilkan lebih susu.
Tip: Susu yang dihasilkan adalah berdasarkan konsep permintaan dan penawaran. Selagi bayi menyusu langsung dari badan walaupun pada sebelah malam, bagi ibu bekerja.. insyallah susu akan ada.
Buat ibu bekerja, make sure anda mengepam payu dara sehingga kosong pada waktu bekerja, agar signal di otak kita memberi isyarat kepada payu dara untuk sentiasa menghasilkan lebih susu.
PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 2 :
BERIKAN HANYA SUSU BADAN
Campuran susu formula pada awal kelahiran akan menyebabkan permintaan kepada susu ibu menjadi kurang. Bayi akan cepat kenyang dan lebih tidak mahu menerima rasa susu yang berbeza.
Jika ibu benar-benar ingin menyusu secara ekslusif paling singkat dalam tempoh 6 bulan pertama, dinasihatkan tidak memberikan susu formula kepada bayi anda. Teruskanlah penyusuan sehingga bayi anda berusia 2 tahun.
Ketahuilah susu ibu adalah susu yang terbaik di alam semesta ini.
PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 3 :

BERI MINUM AWAL DAN KERAP
Jangan biarkan bayi anda kelaparan, seeloknya, berilah bayi minum pada awal waktu dia menunjukkan signal bahawa dia inginkan susu. Kerapkan penyusuan. Lebih kerap bayi menyusu, lebih banyak susu badan dihasilkan

Susu yang berlebihan, boleh lah dipam dan disimpan dalam pei sejuk untuk kegunaan masa depan. (jika ibu bekerja, pastikan anda mempunyai stok susu yang mencukupi kelak

PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 4 :

JIKA BAYI TIDAK MENELAN, BERMAKNA DIA TIDAK MENYUSU DENGAN BETUL. PASTIKAN BAYI MEMBUKA MULUTNYA DENGAN LUAS SEMASA INGIN MENYUSU

Setiap kali penyusuan, ibu pastikan memerhati corak penyusuan bayi. Jika dia tidak menelan, mungkin lekapan pada payu dara ibu tidak betul, atau bayi tidak pandai menghisap. Jadi perhatikan bayi anda.

Jika dia tidak menelan dengan betul, cepatlah merujuk kepada doktor untuk langkah selanjutnya.
A BANYAKKAN SUSU BADAN 5 :

TIDAK MEMBERIKAN SUSU MELALUI BOTOL DAN PUTING TIRUAN

jika kita menyusukan bayi menggunakan botol susu, semakin lama, susu kita akan berkurang. kenapa? kerana tiadanya hubungan langsung penyusuan dari badan. Oleh itu signal akan menghantar ke otak yang "bayi" tidak memerlukan susu.

Pengunaan botol mengundang kepada masalah keliru puting. bayi akan menjadi "keliru puting" kerana menyangka puting tiruan adalah puting susu ibunya. Pengunaan puting tiruan, menyebabkan bayi menghisap susu dengan cepat. Oleh itu bayi akan mengelak untuk minum secara langsung dari badan ibu kerana dia perlu menghisap berulang kali untuk mendapatkan susu ibu.

biasanya bayi akan menjadi 'malas' dengan penyusuan langsung dai badan ibu. perkara ini akan mengundang kekecewaan dari pihak ibu jika ingin bayi anda menyusu secara ekselusif.

tip : gunakan sudu, atau botol yang mempunyai puting sudu atau stringe bagi menyusukan bayi semasa ketiadaan kita. Ini akan mengurangkan risiko bayi keliru puting.

Selain itu, kerjasama daripada pihak pengasuh adalah sangat penting, supaya menyusukan bayi anda dengan cara di atas.PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 6 :

KERAP BERSAMA BAYI & TIDUR BERSAMA BAYI
Tidur dengan bayi akan memudahkan penyusuan badan. Anda boleh menyusukan bayi pada bila-bila masa sahaja. Selain itu, ini akan membantu mengurangkan rasa letih ibu dan juga memastikan bayi rasa lebih selamat.

PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 7 :

MENYUSU CARA BERBARING

Bayi perlu diberi minum apabila bayi tersebut lapar paling kurang dalam tempoh 2 jam. Setiap 2 jam bagi kebanyakkan bayi akan menyusu semula.

Tetapi itu bukanlah bermakna anda hanya perlu menyusukan bayi pada setiap 2 jam. Adakalanya bayi cepat lapar, dan ingin menyusu, jadi perhatikan corak penyusuan bukan jam penyusuan.
tip :

Perut bayi adalah kecil. Jadi dia tidak dapat bertahan lama, Selalunya bayi akan minum beberapa kali dalam tempoh 2 jam tersebut. Perut bayi juga boleh mengembang sehingga 50% dari saiz perutnya ketika sedang menyusu. Jangan risau jika bayi asyik-asyik nak minum susu.. heheh, memang begitulah adatnya..

PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 9 :

KERAP BERSAMA BAYI

Kerap bersama bayi akan mengukuhkan ikatan antara ibu dan anak. Bayi yang kerap dibelai dan sentiasa ibu akan lebih tenang dan tidak memberontak.

Bayi juga akan kurang merenggek dan tidur dengan lebih lena. Bayi yang kerap bersama ibu akan lebih cepat membesar.

PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 10 :

MINUM BANYAK AIR

Pastikan pengambilan air putih 3 Liter sehari bagi membantu meningkatkan pengeluaran susu ibu. Ibu menyusu memerlukan banyak air. Hampir separuh keperluan air dalam badan ibu akan disalurkan kepada bayi. Oleh itu kekurangan air, akan menyebabkan penghasilan susu ibu merudum. jangan lupa minumlah air kosong, air susu atau jus buah. Ibu perlu mengelakkan air berkarbonat dan berkafein tinggi.
PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN 11 :
DAPATKAN BANTUAN SUPLEMEN PENYUSUAN
Sebagai ibu yang menyusu, anda perlukan pastikan badan anda menerima khasiat yang mencukupi. Seroang ibu yang menyusu, perlu memastikan kalsium yang diambil tidak kurang dari 1000mg sehari. kekurangan kalsium dalam jangka masa yang panjang boleh mengundang masalah sakit sendi dan tulang. Pastikan ibu mengambil multivitamin (Vitalea), Vitamin C dan B Complex untuk mengembalikan kesihatan, imunisasi dan tenaga. Apabila ibu sihat, susu yang dihasilkan juga sangat berkualiti.
Tip :

Ibu yang sihat menghasilkan susu yang lebih pekat dan bayi akan lebih kenyang. Pengambilan Omega dan kalsium sangat penting pada waktu penyusuan. Apa yang ibu ambil akan sampai kepada bayinya melalui susu. Jadi pastikan anda mengamalkan suplemen penyusuan dan pemakanan sihat yea.

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/04/giveaway-hand-painted-necklace.html
http://andri4wijaya.wordpress.com/2011/04/15/10-makanan-termahal-di-dunia/
http://eyzamiel.blogspot.com/2014/05/cerita-tentang-ephyra.html
http://allaboutastory.blogspot.com/2011/03/wafiys-milk-booster.html
http://allaboutastory.blogspot.com/2011/02/saya-mahu-stylo-mama-shoulder-bag-set.html
http://missizah.blogspot.com/2011/02/anak-sungai-pun-berubah-ini-pula-hati.html
http://miszjanuary.blogspot.com/2010/09/tips-penjagaan-gigi.html
http://jihan-story.blogspot.com/2010/05/7-tips-penjagaan-badan-selepas-bersalin.html
http://mybodyshop.blogspot.com/2012/09/borong-california-magic-pants.html
http://ena7t5.blogspot.com/2013/04/im-back.html
http://mamabling81.blogspot.com/2012/06/healing-crisis-feeling-worst-after.html
http://nailofardaniera.blogspot.com/2012/01/tips-membanyakkan-susu-ibu.html
http://sue47636.blogspot.com/2010/12/selamat-tahun-baru-2011-utk-semua.html
http://buka-mata.blogspot.com/2012/05/cara-merawat-anak-kucing-setelah-lahir.html
http://winardi-andalas-putro.blogspot.com/2010/01/mengapa-asi-tak-langsung-keluar.html
http://tanztj.blogspot.com/2009/05/batu-pembalik-waktu.html
http://tanztj.blogspot.com/2009/05/perjanjian-dengan-roh.html
http://tanztj.blogspot.com/2009/05/bayi-satu-suro.html
http://tanztj.blogspot.com/2009/05/raja-sesat-penyebar-racun.html
http://dunia-sekitarkita.blogspot.com/2008/07/malangnya-perokok-pasif.html
http://predatorsmalang.blogspot.com/2012/02/hasrat-terpendam-cewek-cubi.html

No comments:

Post a Comment

SHARE IT