.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

JADUAL HARGA PENGEPOSAN POSLAJU DOMESTIK


Assalamualaikum dan salam sejahtera, di sini Norzi lampirkan jadual harga kos poslaju bagi negeri-negeri dalam malaysia (domestik)Source : PoslajuSila maklum :  cara pengiraan penghantaran parcel adalah mengkut berat yang telah ditetapkan oleh pihak Poslaju (Rujuk jadual di atas)

Cara kiraan pengeposan dari kuala Lumpur ke Kuala kangsar perlulah menambahkan beberapa kos lain seperti caj perkapalan, dan menambahkan 25% dari caj perkapalan tersebut  untuk mendapatkan kos surcaj minyak dan juga pengendalian. kemudian perlu di tambah lagi dengan 6% Government Service Tax (GST) atau cukai yang dikenakan oleh kerajaan . Itulah Jumlah keselurahan untuk pengeposan.

Dalam Malaysia terbahagi kepada 5 zone berbeza mengikut negeri .

ZONE 1     Penghantaran Setempat
ZONE 2     Semenanjung Malaysia
ZONE 3     Antara Sabah & Sarawak
ZONE 4     Antara Semenanjung & Sarawak
ZONE 5     Antara Semenanjung & Sabah


Norzi berharap agar maklumat ini jelas dan dapat difahami oleh pelanggan, dan semua agen dropship tentang kos pos yang tetap. Jika dinyatakan free pos, bermaksud peniaga bersedia mengeluarkan kos pengeposan untuk pelanggan. 

Pada kebiasaannya berat blouse , skirt, dress labuh, baju kurung  adalah dalam lingkungan seperti di bawah (masih tertakluk kepada berapa banyak beads yang ada, potongan baju, labuh baju dan aksesori-aksesori lain) 


Salam ceria dari Norzi ~No comments:

Post a Comment

SHARE IT