THANK YOU MY LOYAL FOLLOWERS

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

MY FOLLOWERS

SPONSORED ADVERTISEMENT

Tuesday, January 22, 2013

TUTORIAL : BAYAR BIL UNIFI GUNA MAYBANK2U

Assalamualaikum dan selamat malam.. very fast entry ni..nak share cara bayaran UNIFI guna maybank2u. Memandangkan dahulu Norzi menggunakan streamyx, jadi dah biasa cara bayaran online. Sejak beberapa bulan lalu, Norzi dah bertukar ke  UNFI, cara bayaran dah lain. masa mula2 tak  jmpa feature nak bayar online, 2 bulan Norzi bayar bill di kaunter, dan ianya memang mengambil lebih masa, petrol,  tenaga dan kesabaran . Oleh itu, Norzi share kan di sini , Norzi tunjukkan cara bayaran di M2U ya. Internet banking lain pun boleh cuma Norzi tak experience gunakan, jadi tak dapat tunjukkan di sini. Untuk cara bayaran UNIFI agak lain sikit dari Streamyx, so check it out!




LANGKAH-LANGKAH BAYAR BIL UNIFI GUNA MAYBANK2U

Langkah 1 : Login ke akaun seperti biasa
Langkah 2 : Make a one-off payment 

Langkah 3: Klik Bill payment>> pergi ke 'view all payees by category' dan cari perkataan "utilities" di drop down menu

Langkah 4 : Klik  butang 'Continue' 

Langkah 5: Scroll down dan cari Telekom Malaysia Berhad-Unifi

Langkah 6 : Klik  butang 'Continue' 
Langkah 5 : Masukkan Jumlah dan No akaun bil anda
Langkah 6: Klik continue dan transaksi akan berjaya dilakukan selepas anda memasukkan no TAC

Semoga membantu.

Salam ceria;
Norzi

12 comments:

  1. assalamualaikum akak nk print nk buat rujukan hiiiiiiiii :D

    ReplyDelete
  2. Tq ni pn dh bnyk mmbntu. Selama ni terkial2 bila nk byr online. Terima kasih sngt2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama -sama ijan anori,, terima kasih kerana sudi baca :)

      Delete
  3. terima kasih..mohon copy ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama, boleh..silakan share, jangan lupa tinggalkan link rujukan :)

      Delete
  4. terima kasih..mohon copy ya.. :)

    ReplyDelete
  5. terima kasih banyak2 tunjukkan cara nak bayar TM unifi ni...settle masalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama rohaya, Norzi memang berharap ianya membantu rakan-rakan di luar sana

      Delete
  6. dah buat siang td tp smpi skrg kt portal unifi takde ape2 perubahan. huhuhu

    ReplyDelete
  7. dah buat siang td. tp kt portal takde ape2 perubahan..mmg lmbat eh?

    ReplyDelete

KHASIAT DAN KEBAIKAN MANJAKANI ASLI