.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

PROJEK SEKOLAH ANAK- 'ARTWORK' WAYANG KULIT

Assalamualaikum.. salam sejahtera..selamat malam... argh Norzi tak tidur lagi ni..  just nak share dengan  readers ... semalam , Norzi bantu anak sulong Norzi buat projek wayang kulit. Ni tugasan Bahasa Malaysia yang perlu diselesaikan. Ingatkan wayang kulit yang hitam2 tu ka, tapi bila rujuk buku teks, watak kartun biasa sahaja. Selepas berbincang dengan anak Norzi yang sulong, dia mahukan watak Ana Muslim. Jadi Norzi tolong la lukis kan sebab masa tu dah lewat malam.. tak sempat dia nak buat sebab dah mengantuk,, kami baru balik beraya atas jemputan seorang jiran. Bila dah siap draw, Norzi minta anak warna kan. dan  lepas tu Norzi buat minor touch up for finishing. Alhamdulillah hasilnya menggembirankan anak Norzi..

Jom tengok gambar yang tak seberapa ni..



lepas lukis, warna, Karekter tu di potong...

lepas tu ambil lidi dan lekat kan dengan loytape. aduhai dah malam so kerja-kerja menampal agak kucar kacir heheheeh...


Ambil gambar tak berhenti .bermacam background ... ANak Norzi happy dengan hasil dan asik belek2 je..semalam pergi sekolah, dia letakkan dalam buku supaya tidak terlipat. ..

Dia balik dari sekolah  tadi , dia bagi tahu Norzi yang cikgu dia tanya siapa buat, dia kata mama tolong... hehehe dan cikgu dia suka.. :) cikgu dia bagi A+ dan star.. sukanya dia tak terkata... alhamdulillah.. ni effort dia juga sebab mewarna semua dia buat,, cuma kita guide saja mana yang perlu. plus minor touch up.  Anak sulung ni suka melukis. Pernah dengar tak Paintrala, FREE APP utk Android. Kalau ada tab bolehla downpload app ni. Norzi ada download dan di situ anak Norzi sentiasa melukis dan post online ke Paintrala worldwide members. Drawingnya nampak natural and full of expressions. banyak comments membina yang diterimanya juga... di situ dia boleh express more lagi on drawing n coloring and try seberapa banyak yang dia suka.. jadi pada anda kat luar sana boleh la sediakan tuk anak2 juga.. bagi diorang explore jika keaadan mengizinkan.. :) ok sampai sini dulu norzi share.. sebab ada benda lain lagi nak kena settle... selamat malam to all :)



2 comments:

SHARE IT