.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

Blackberry dan Air mata...

Assalamualaikum... Pernah dengar Blackberry phone? ya.. Blackberry .. Norzi pernah menjadi  Blackberry Curve 9300 user, beli di Blue Cube 2 tahun lepas... tapi, yang sedihnya, Blackberry ni dah pun rosak..screen pecah...warna kat screen totally out.. mula2 crack sikit sahaja.. lama kelamaan...makin merebak penyakitnya  ke seluruh screen area..dan sangat cepat berlaku.. especially kalau terjatuh, makin besar la merebak cracknya..Punca retak adalah sebab anak over excited gunakan phone ni, bila dia tak dgr suara auntie dia, dia tumbuk la phone tu dengan harapan terdengar suara kembali.. padahal auntie dia dah abis kredit.. owh ..memang masa tengok tu.. Norzi sedih teramat sangat, n tak sangka boleh menangis tengok Blackberry  screen tu dah cracked...


Mula2 crack masih ok.. lepas sebulan sehingga makan tahun., n bertahan punya bertahan, akhir nya Norzi macam meraba plak sebab tak dapat tengok dah tulisan kat screen...ada sebahagian je yg boleh tengok ,sebahagian lagi tak nampak ..blank aje .. informasi selalu tak dapat penuh.. natijahnya, kena la forward semua massage ke email and access semua kat gmail.. mencabar sungguh la.. or kadang2 tu fwd kat hubby :) and dia akan tolong bacakan.. sebab kami menggunakan BBM iaitu Blackberry Massager..jadi free la fwd2 or sms2 ni.. plus rakan bukan dalam rangkaian BBM tetapi  ada install Whatsapp akan free juga chat..


Nak dijadikan cerita, Norzi masih berdegil juga pakai sebab Norzi rasa Blackberry ni memang mudah, smart dan perfect sangat..i LOVEE BLACKBERRY! :) pergi survey kat Blue Cube and di THe Mines , kalau repair, screen aje RM400 sebab Blackberry screen semua original and thats the price that i have to pay... and the most that i cant stand was Blue Cube needs one week to change the screen since it will send this stuff to factory! owh NO NO NO.. ...  biar betul seminggu takda phone .demam la kalau the whole entire week tu tak pakai phone..kan.. Gambar yang kat bawah ni, gambar masa phone ni belum rosak lagi. Tangkap la suka2 sebab masa tu baru beli camera baru ( i have stories on camera too, will share on new entry with u all guys ~soon)







Sejarah silam dapat Blackberry ni berlaku  sejak  Norzi kehilangan N79 Nokia..hilang kerana kecuaian sendiri.. sebab terjatuh masa turun dari  kereta.. my fault, sebab Norzi letak atas peha, so bila bangun dan keluar kereta, dengan phone sekali jatuh... bayangkan, lepas 3 hari baru Norzi noticed yang phone dah hilang sebab mula2 suspected phone jatuh celah2 kereta.. dan sindrom MALAS nak cari masa tu sebab cuti panjangggggg..buukan main seronok la melepak and kalau tak dgr bunyi phone tu rasa lega la jugak kan.... since hubby dah bising2 kata takut ada emergency, barula cari...so bila call number tu, ada dial tone, tapi tak ada bunyi kat merata rumah and dalam kereta, i decided to call Celcom...for verification.. masa tu terkejut sangat sebab menurut customer service Celcom, dalam tempoh 3 hari tu , ada hamba Allah yang dah pakai phone tu and bill jalan untuk surfing internet juga... uhuk uhuk my fault again and i really admit it..but at the same time mmg rasa geram sangat ngan pencuri tu..kalau dia baik , tentu dia dah pick up phone and return back to the owner..... but again, it was  my fault juga sebab tak letak password pada phone tu.. 

MORAL dalam cerita ni.. kepada semua readers..., PLEASE make sure that your phone is PASSWORD PROTECTED untuk mengelakkan benda2 begini terjadi... itulah sejarah yang berlaku sebelum beli Blackberry Curve ni... itu dah dekat 2 tahun dah cerita tu.. now , my Blackberry plak dah tak boleh dilihat dah semua GUI nya...sehinggalah Norzi tersilap hantar conversation pada orang lain... owh masa tu mmg rasa nak campak je telephone... sebab orang dah dapat baca my conversation heeeeee... ingatkan nak hantar contact details, rupanya terhantar conversation...since then, i decided to stop using it..

I bought ordinary smart phone, Nokia C503.. nak beli iphone, takut pecah juga sebab nampak agak fragile.. anak2 kalau nak larang . rasa kasihan juga..so ambil jela dulu Nokia ni. Yang penting, norzi nak jadikan mobile modem .. pada yang nak buat mobile modem, subscribe la Broadband 3G dan bolehlah buatkan modile modem..sangat berbaloi... ok, sampai sini saja cerita Norzi.. lebih banyak lagi nak cerita tapi seringkali kesuntukan masa.. ok, sampai jumpa lagi..wassalam


untuk baca entri masakan NORZI, sila ke NORZI FOODILICIOUS HOUSE

No comments:

Post a Comment

SHARE IT