.

THANK YOU FOR FOLLOWING NORZI

.
.

.

.

.

.

SPONSORED ADVERTISEMENT

Tips bersolek (make up) untuk mendapatkan kulit halus, licin, tidak berminyak, menawan dan anggun)

Assalamualaikum, apa kabar semua. Harap harap semuanya sihat-sihat belaka..Pada bulan Syawal ini Norzi pasti setiap anda akan pening kepala mengatur jadual bagi memenuhi undangan 'open house' dan agenda beraya ke rumah saudara mara dan jiran tetangga. Selain itu juga, selain mengatur jadual pusingan memakai baju raya anda yang terhad, anda juga tertanya2 bagaimana hendak kelihatan sedikit lain pada musim perayaan ini. Ya, anda masih mempunyai masa jika ingin menempah baju baru, tidak rugi malah akan memudahkan anda agar tidak teragak-agak untuk memakai, jadikanlah kain koleksi peribadi anda suatu hadiah untuk diri anda sendiri. Aksesori juga sesuatu yang anggun yang cantik digayakan semua,contohnya gelang tangan, orang dewasa dan kanak-kanak.jadi dapatkanla sekrang ya..


Baik, berbalik pada tips yang hendak Norzi kongsikan. Bagi makcik2, kakak2, adik2 di luar sana tentu ada yang buntu bagaimana hendak kelihatan anggun , ayu, tetap kekal jelita walaupun menghadiri open house yang agak ramai, dan panas terik yang menggalakkan perpeluhan.

Pertama sekali, wajah perlu dibersihkan dengan pembersih muka, untuk kesan maksima, kecerahan dan kulit menjadi cerah berseri dan mulus  , gunakan cleanser , diikuti dengan penggunaan toner. Wajib pakai toner ya untuk hilangkan daki di kulit muka yang boleh menyumbatkan pori-pori di kulit muka. Diikuti moisturiser (sebarang moisturizer yang sesuai dengan kulit anda). kemudian anda hanya perlu sapukan concealer pada wajah anda dengan beberapa tompok dibahagian muka. Pasti kan semua cela di wajah di sapukan concealer, kemudian ratakan. Norzi pernah menggunakan 2 jenis concealer , jenama body shop (seperti pencil) dan silkygirl ( lipstick) shape. Tetapi atas faktor masa, sekarang Norzi lebih sukakan sesuatu yang nampak natural tanpa mengenakan sebarang make up . Penggunaan concealer memberikan impak halus mulus bersih berseri setelah diratakan dengan sempurna( pastikan terdapat sedikit moisturizer di wajah anda supaya ianya mudah diratakan , jika tidak, dikhuatiri kulit wajah anda kesat, kesannya nampak amat tidak sekata, bertompok-tompok . 

Ratakan coancealer pada wajah samada dengan menggunakan jari atau span. Boleh lah sapukan sedikit press powder. Tips mendapat wajah yang kemas adalah jangan lupa kemaskan kening dengan menggunakan eye brow pencil yang hujung pencil terdapat mata pencil dan juga sikat eye brow. Ini penting agar kening anda kelihatan kemas dan rapi. Kemuadian kemas kan sapuan gloss pada bibir. Pastikan memilih lipstik / lip gloss yang boleh moist kan bibir anda ya.


Terima kasih 


Jazakumullah khairan kathira

(Semoga Allah memberi/menambah kebaikan yang banyak kepadamu )
~Norzi

No comments:

Post a Comment

SHARE IT